Overview

Ik ben op pelgrimstocht, van Rolde (Drenthe) naar Santiago de Compostela (Spanje), langs verschillende Jacobsroutes en andere paden. Als je benieuwd bent hoe dat allemaal gaat, kun je hier mijn reisverslag lezen.

Ik loop de tocht in gedeelten omdat ik niet een aantal maanden achter elkaar van huis kan zijn. In Nederland en tot, naar schatting, midden-BelgiŽ loop ik steeds drie-dagen-tochten. Vanaf daar gaan de tochten wat langer worden.
Tussen de tochten door zijn er ook overdenkingen en bezigheden die met de Camino te maken hebben; verslag hiervan vind je bij de intermezzo's.

Iedere pelgrim die naar Santiago loopt, kiest zijn eigen weg. Mijn route loopt over het Jacobspad, het Maarten van Rossumpad, de Via Monastica, de Via Turonensis en de Camino del Norte.
Kaarten en een globale beschrijving hiervan vind je onder de knop routes.

Bij Wie ben ik? stel ik me kort voor, op de pagina Waarom? doe ik mijn best om uit te leggen wat mijn verschillende beweegredenen zijn om deze tocht te gaan lopen. Tenslotte vind je nog wat praktische dingen, zoals m'n paklijst, een overzicht van gidsen die ik gebruik en andere documentatie, wat handige links en hoe je contact met me op kunt nemen.
De website is nog in opbouw! Maar goed, ik ben dan ook nog onderweg...

Proloog
1e drie-dagen-tocht: Rolde - Terhorst Intermezzo 001
2e drie-dagen-tocht: Terhorst - Hasselt